Hogyan zajlik a rendszer bevezetése? – 1. Okok, érvek, ellenérvek

Megoldásaink közül a PM WEB az ami nagyon gyorsan, akár 10 perc alatt beüzemelhető, és már használatba is vehető. Éppen ezért ez a cikk most nem erről, hanem az összetettebb rendszereinkről fog szólni.

Egy cég életében hatalmas változást jelent egy új ügyviteli rendszer bevezetés. A nyomdaiparban ez kiemelten így van, mivel a legtöbb nyomdában a napi ügymenet még mindig alapvetően a Microsoft Excel -en, vagy még rosszabb esetben a papír-ceruza módszeren alapul.

Nincsenek pontosan kidolgozott és dokumentált folyamatok, csak szokások, megszokások, berögződések, amiket a dolgozók az elődeiktől örököltek. Az elődök meg az ő elődeiktól, és így tovább.

Persze ez nem jelenti azt, hogy ez rossz. Évtizedek tudása, tapasztalata van ezekben a megszokásokban, amik alapján már nagyon régóta jól, megbízhatóan, nyereségesen működik a nyomda.

Gond inkább csak akkor van, ha valaki szabadságra megy, vagy esetleg gyermeke születik, vagy esetleg meggondolja magát, és elmegy a cégtől. Ilyen esetekben nagyon nehéz a kieső ember végleges vagy ideiglenes helyettesítése, mert a munka amit végzett nincs rendszerbe szervezve, nincs egzakt módon dokumentálva. Ha szerencsénk van, akkor van idő új embert felvenni és betanítani, de sajnos az utóbbi időben ennek az esélye nagyon alacsony lett, mivel a nyomdaiparban is nagyon nagy munkaerő hiány tapasztalható.

Ez az egyik legfőbb ok, ami miatt egyre inkább fontossá és lassan megkerülhetetlenné válik, hogy a nyomdaipar is felzárkózzon az ipar többi típusa mögé. El kel fogadni, hogy hosszútávon egyetlen nyomda sem tud gazdaságosan működni egy megfelelő rendszer nélkül. Felgyorsult világunkban percek alatt kell árajánlatot készíteni és az ügyfélnek elküldeni. Pontosan meg kell tudni adni a termék súlyát, környezetvédelmi termékdíjját és összegét, figyelemmel kell követni, hogy a gyártás tényleg nyereséget termelt-e, mert ha nem, akkor azonnal be kell avatkozni a kalkulációba, hogy többet ne fordulhasson elő ilyen hiba.

Nincs idő papíron számolgatni, nincs idő heteket várni egy eredményre, nem engedhetjük az a luxust, hogy lassan és ráfizetésesen dolgozzunk. Mert ha nem figyelünk oda, a konkurenciánk elmegy mellettünk, mi megrekedünk, szépen lassan elkezd leépülni a cég, és kész a baj..

Ezt nem engedhetjük meg magunknak, ne engedd meg Te sem a nyomdádban! Haladj, fejlődj, modernizáld a folyamataidat, és hidd el, kevesebb mint egy éven belül meglesz az eredménye!

Persze egy teljesen új rendszer bevezetése sok időt és energiát vesz igénybe a tulajdonostól kezdve az utolsó dolgozóig mindenkitől. Esetenként akár 3-9 hónap is lehet, mire az új rendszer feláll, működni kezd, és már nem „nyűg” lesz az emberek szemében, hanem segítség.

Azért pedig, hogy ebben mi is segítsünk, nem csak egy szoftvert adunk. Nem egy CD-t adunk, amit feltelepítessz, majd előveszed a 2.000 oldalas kézikönyvet és elkezded megtanulni a használatát.

Egy komplett cégelemzést adunk!

Kijövünk felmérjük a nyomdát, a folyamatokat, egyeztetünk a kollégákkal tulajdonosokkal, vezetőkkel, majd ezen adatok bitokában készítünk egy anyagot, hogy most hogyan működik a nyomda, mik azok amik gondot okoznak és miken kellene változtatni sürgősen. Letesszük ezt a tanulmányt, és mindezt ellensúlyozva azt is megmutatjuk, hogy mi és hogyan változna, ha bevezetésre kerülne a rendszerünk.

Nem csupán egy szoftvert adunk! Egy „új céget” adunk a kezébe!

Egy új céget, mely pontosabban, gyorsabban, megbízhatóbban, kiszámíthatóbban működik. Ahol nincs nélkülözetetlen ember, bárki elmehet szabadságra a cég akkor sem fog összeesni, ahol a szabadság újra a pihenésről, nem pedig a telefonon lógásról és az idegeskedésről fog szólni.

Szerintünk ez megéri rövid és hosszú távon egyaránt.

Keressen minket, és segítünk megoldani a gondjait, újra  „Kezébe adjuk az irányítást!”