Nyomdaipar 2.0

A Nyomda És Papíripar Szövetség készített egy kisfilmet azért, hogy népszerűsítse a nyomdaipart a pályaválasztás előtt álló fiatalok körében.

Sajnos a video csak a facebookon érhető el, de azért kérlek nézd meg, és utána engedj meg nekem pár gondolatot ezzel kapcsolatban.

LINK

Nagyon tetszik a videó, meg az is, hogy mennyire megosztotta a nyomdászokat a posztban ahová feltöltésre került.

Sokat rögtön abba az irányba mentek el, hogy „dehát egy nyomda nem ilyen a valóságban”..

Az az igazság, hogy ebben sajnos igazuk van. Rengeteg nyomdában megfordultam, és való igaz, hogy nemhogy ilyen de ezt megközelítő szint sincs nagyon sok nyomdában.

Nem az a baj, ha egy nyomda kicsi, az sem baj, ha régiek a gépek, az sem baj ha nem csilli-villi az épület. DE az igenis nagyon fontos, hogy rend és tisztaság legyen. Átlátható legyen a nyomda és a folyamatok is. Egyenes legyen a kommunikáció a megrendelők és a dolgozók felé is.

Sokszor mikor egy nyomda nem tud elég megrendelést szerezni, vagy nem tud embert találni a szabad pozícióira, akkor bizony a fő baj az, hogy keszekuszák, átláthatatlanok a folyamataik, nem megfelelőek a munkakörülmények és nem megfelelő az ügyfélkezelés.

Ha tetszik, ha nem, el kell fogadni, hogy most már nem elég minőségi munkát végezni! Muszáj, hogy a külcsín és a belső folyamatok is rendben legyenen!

Az ügyfelek felé, és a dolgozók felé is!

Amelyik nyomda pedig ezt nem „lépi meg” az sajnos előbb utóbb lefelé ívelő pályára fog kerülni.. Pedig az esetek többségében ehhez nem pénz kell, hanem elhatározás és céltudatosság!

Ezen próbálunk változtatni, segíteni megoldásainkkal, hogy a nyomda működése átlátható legyen. Ezáltal pedig az ügyfelek kiszolgálása, a dolgozók értékelése is sokkal pontosabban, biztos alapokon, tényadatokkal alátámasztva történjen.

Nem a megérzések, hanem a tények kell hogy írányítsák a nyomdát!